Wie zijn wij?

Ineke Drent en Frits de Jong zijn bevlogen professionals op het gebied van personele zorg. Zij houden van mensen en gunnen iedereen een goede arbeidssatisfactie. In 2019 zijn zij gestart met Kalýtera, een multidisciplinair interventieteam. Ons team stelt zich hieronder kort voor.

Frits de Jong

Frits is counselor/therapeut, mediator en allround verzuimspecialist in hart en ziel. Hij heeft een achtergrond in de geestelijke gezondheidszorg, (bedrijfskundige) begeleiding van organisaties en medewerkers met betrekking tot sociale zekerheid, en in diverse functies als sporttrainer en masseur. 

Geïnspireerd door de Hardlooptherapie, waarop hij afstudeerde in ’91, ontwikkelde hij zijn visie op multidisciplinaire begeleiding bij psychische en sociale problematiek. Deze werd een rode draad door zijn carrière.

Naast Kalýtera is Frits actief in zijn onderneming Intraspekt: Praktijkondersteuning Bedrijfsarts, Counseling en Transformatieve conflictbegeleiding. Hiernaast is hij nog hij eigenaar van fit20 in Groningen en Haren, een unieke gezondheidstraining.  

Visie: “Als je écht wilt veranderen, vraagt dit intrinsieke keuzes. Daag je jezelf uit!”
Rol binnen Kalýtera: eigenaar, procesmanager, mediator, counselor en bedrijfsadviseur.

Geregistreerd bij ITCO, NVPOB en Registerplein


Ineke Drent

In 1987 ben ik als arts afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna ben ik 8 jaren werkzaam geweest in de vakgebieden orthopedie en gynaecologie in het Academisch Ziekenhuis te Groningen en volgde ik een managementopleiding. In 1994 ben ik overgestapt naar de sociale geneeskunde. Van 1994 tot 1999 werkte ik als verzekeringsarts. In deze periode ben ik gestart met de specialisatie ‘arts voor arbeid en gezondheid’. Na afronding hiervan ben ik in januari 2000 geregistreerd, eerst als verzekeringsarts, een jaar later als bedrijfsarts. Sindsdien heb ik als bedrijfsarts voor diverse bedrijven gewerkt, in sectoren als zorg, onderwijs, (semi)overheid en verschillende profitorganisaties, zoals vervoer. Hierbij verrichtte ik ook keuringen, zoals rijbewijskeuringen, groot rijbewijskeuringen, aanstellingskeuringen en inspanningstesten (politie en brandweer). Daarnaast ben ik sinds 2009 als medisch adviseur werkzaam voor diverse advocatenbureaus in zaken waarbij letselschade en medische arbeidsongeschiktheid een rol spelen.

Sinds 2011 ben ik werkzaam als zelfstandig bedrijfsarts vanuit Drent Medisch Advies. Ik ben lid van de NVAB, ZFB en KNMG.

Visie: ik ben ervan overtuigd dat werk een zeer positieve bijdrage kan leveren aan het welzijn van de mens. Hierbij is van groot belang dat het werk past bij de werknemer, dat de werknemer voldoende is toegerust voor zijn werk, hij/zij zich in staat voelt en gefaciliteerd voelt om daarin gezonde keuzes te maken.   

Rol binnen Kalýtera: eigenaar en bedrijfsarts


Multidisciplinair Kernteam:

Psycholoog
Sten Dallinga

Als arbeids- en sportpsycholoog ondersteun ik mensen die willen of moeten presteren. Net als in de sport worden er buiten de sport ook veel prestaties van mensen gevraagd, op werk en op privégebied. Alles goed willen doen, veel uit je leven willen halen en veel ballen in de lucht moeten houden, kan voor de nodige stress zorgen. Dan help ik de mensen daar beter mee om te gaan. In persoonlijke begeleiding is het doel om psychologisch flexibeler te worden, zodat je minder last hebt van eventuele stressklachten. Ik ben geregistreerd bij het VSPN en NIP.


Voedingsdeskundige
Samantha
Geregistreerd holistische voedingsdeskundige

Ik kom geregistreerd holistische voedingsdeskundige. Holistic Nutrition kijkt naar alle aspecten van de gezondheid om het lichaam op natuurlijke wijze te ondersteunen door middel van zo natuurlijk mogelijk voedsel, goede slaap en beperkende stress. Ik richt me op realistische voedingsaanbevelingen die de doelen van klanten ondersteunen en een leven lang meegaan. Ieder mens is een ‘biochemisch’ individu, wat betekent dat alle aanbevelingen specifiek zijn voor de levensstijl, doelen en onevenwichtigheden van de cliënt. Er zijn geen gimmicks, trends of dieetcultuur. Gewoon de kracht van voeding om ons lichaam volledig te ondersteunen.


Sportcoach
Alex Carman

Van jongs af aan is sport mijn passie en daar wilde ik altijd al letterlijk en figuurlijk werk van maken. Naast zelf actief sporten wil ik ook mensen begeleiden en motiveren die graag gezond en sportief willen leven. Ik ben als trainer verbonden aan fit20 en heb veel ervaring als personal sportcoach. Ik ben een ‘’mensen mens’’ zoals sommigen dat noemen. Ik vind het fijn om mensen te begeleiden naar iets positiefs of iets waar ze later trots op kunnen zijn. Sporten levert een belangrijke bijdrage aan gezondheid, weerbaarheid en vitaliteit en vermindert daardoor de kans op overspannenheid. Daarom wil ik graag mijn bijdrage leveren aan de interventie Beter & Bezield werken.


Bedrijfsmaatschappelijk werker
Wouter Klapwijk

Als bedrijfsmaatschappelijk werker ben ik mede-eigenaar van Proventie. Proventie is een organisatie met een landelijk team van bedrijfsmaatschappelijk werkers die zowel medewerkers, teams als leidinggevenden begeleidt, adviseert, traint en coacht. Ik ben werkzaam als register bedrijfsmaatschappelijk werker en vertrouwenspersoon. Met mijn topsport achtergrond is mijn werkwijze doelgericht, persoonlijk en kenmerkt mijn handelingspatroon zich met een gezonde dosis humor en nuchterheid.

  • Geregistreerd Registerplein 461028300 (voorheen BAMw)
  • Lid van de beroepsvereniging BPSW (voorheen NVMW)
  • Gecertificeerd en geregistreerd LVV

Secretaresse
Alyanne Geertsema

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close